Ovocný koláč s kyslou smotanou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 145044x
Báječný ovocný koláč. Recept vhodný aj pre prípravu pohostenia pre hostí.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrnek | maliny |
6 ks | väčšie marhule |
cesto 1: | |
5 lyžíc | mlieko |
4 ks | vajcia |
1 balíček | kypriaci prášok do pečiva |
1/2 ks | citrón |
220 g | maslo |
160 g | cukor múčka |
350 g | polohrubá múka |
cesto 2: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
3 ks | vajcia |
2 lyžice | cukor krupica |
1 lyžica | škrob |
2 kelímky | kyslá smotana |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Maslo necháme zmäknúť as cukrom ho ušľaháme do peny. Môžeme použiť elektrický šľahač. K maslu s cukrom zašľaháme vajcia, mlieko, přistrouháme kôru asi z polovice citróna, primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto na ovocný koláč nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Marhule rozkrájame na půlměsíčky a narovnáme na cesto. Medzi marhuľami necháme medzery, kam nasypeme ešte maliny. Koláč dáme do predhriatej rúry predpiecť asi na 15 minút. Počas pečenia si pripravíme druhej cesto. Zmiešame kyslú smotanu s vajcami, škrobom, cukrom a vanilkovým cukrom. Opäť môžeme rozšlehat ručným šľahačom. Predpečený ovocný koláč vyberieme z rúry, polejeme druhým cestom zo kyslej smotany, ktoré rovnomerne na koláč rozotrieme, a dáme znovu piecť na ďalších 25 minút pri 150 ° C. Upečený ovocný koláč s kyslou smotanou necháme vychladnúť. Pocukrujeme, nakrájame a jednotlivé kúsky môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím.