Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ovocný koláč s kyslou smotanou

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 145044x
Ovocný koláč s kyslou smotanou

Báječný ovocný koláč. Recept vhodný aj pre prípravu pohostenia pre hostí.

vytlačiť recept Ovocný koláč s kyslou smotanou
recept Ovocný koláč s kyslou smotanou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrnek maliny
6 ks väčšie marhule

cesto 1:

5 lyžíc mlieko
4 ks vajcia
1 balíček kypriaci prášok do pečiva
1/2 ks citrón
220 g maslo
160 g cukor múčka
350 g polohrubá múka

cesto 2:

1 balíček vanilkový cukor
3 ks vajcia
2 lyžice cukor krupica
1 lyžica škrob
2 kelímky kyslá smotana

podľa potreby:

múka na vysypanie

Postup prípravy receptu

Maslo necháme zmäknúť as cukrom ho ušľaháme do peny. Môžeme použiť elektrický šľahač. K maslu s cukrom zašľaháme vajcia, mlieko, přistrouháme kôru asi z polovice citróna, primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto na ovocný koláč nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Marhule rozkrájame na půlměsíčky a narovnáme na cesto. Medzi marhuľami necháme medzery, kam nasypeme ešte maliny. Koláč dáme do predhriatej rúry predpiecť asi na 15 minút. Počas pečenia si pripravíme druhej cesto. Zmiešame kyslú smotanu s vajcami, škrobom, cukrom a vanilkovým cukrom. Opäť môžeme rozšlehat ručným šľahačom. Predpečený ovocný koláč vyberieme z rúry, polejeme druhým cestom zo kyslej smotany, ktoré rovnomerne na koláč rozotrieme, a dáme znovu piecť na ďalších 25 minút pri 150 ° C. Upečený ovocný koláč s kyslou smotanou necháme vychladnúť. Pocukrujeme, nakrájame a jednotlivé kúsky môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím.

Komentáre k receptu Ovocný koláč s kyslou smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty