Ovocný čaj
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 53349x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kg | jablko |
8 ks | klinček |
1 ks | celá škorica |
2 dl | rum |
2 ks | citrón |
1 kg | cukor krupica |
podľa potreby: | |
ovocie (hrušky, slivky ...) |
Postup prípravy receptu
Ovocie umyjeme, veľké nakrájame na kúsky. Jablká a hrušky zbavíme jadrovníkov a olúpeme, z kôstkového odstránime kôstky. Ovocie dáme do pekáča, pridáme šťavu z citrónov a umytú kôru z jedného citróna, nakrájanú na tenounké prúžky, pridáme korenie, môžeme pridať aj badián a zamiešame. Korenie je dobré vložiť v siten sáčku a po upečení vybrať. Potom posypeme cukrom a dáme piecť do rúry na 250 ° C na 10 minút, aby cukor zkaramelizoval. Potom pridáme 2 dl vody alebo rumu. Alebo pre deti ovocné šťavy a dáme ešte na 10 minút do rúry. Horúci ovocný čaj plníme do pohárov, ktoré obrátime dnom hore ako marmelády. V zime dáme 2 - 3 lyžičky zmesi do hrnčeka a zalejeme horúcou vodou. V zime nás ovocný čaj krásne zahreje.