Ovocný bezlepkový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 28499x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
20 dkg | cukor krupica |
6 ks | vajcia |
13 dkg | solamyl |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
krém: | |
1 ks | stužovače šľahačky |
1 ks | vanilkový cukor |
1 ks | šľahačka v prášku |
2 lyžice | cukor múčka |
2 kelímky | kyslá smotana |
náplň: | |
1 konzerva | zavárané broskyne |
poleva: | |
1 l | voda |
2 ks | vanilkový puding |
12 dkg | cukor krupica |
1 ks | Tang čierna ríbezľa |
Postup prípravy receptu
Vajcia a cukor ušľaháme do peny, potom šľaháme v horúcej kúpeli do zhustnutia. Po vychladnutí zašľaháme solamyl a prášok do pečiva. Cesto vlejeme na vymastený a kukuričnou múkou vysypaný plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme na 170 ° C asi 30 - 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Do šľahačky v prášku pridáme stužovače šľahačky a ušľaháme podľa návodu na šľahačke. Pridáme kyslú smotanu, práškový cukor a vanilkový cukor. Po vychladnutí potrieme korpus krémom. Na to poukladáme nakrájané broskyne z kompótu alebo iné čerstvé ovocie. Polejeme želé, ktorý pripravíme jednoducho. Vo vode rozmiešame táng, cukor a vanilkový puding. Všetko privedieme do varu a varíme asi 2 minúty. Ešte horúcim zalejeme koláč.Ovocný bezlepkový koláč necháme do druhého dňa stuhnúť. Druhý deň ovocný bezlepkový koláč nakrájame a môžeme podávať. Pri podávaní zdobíme ovocný koláč šľahačkou.