Ovocné rezy
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 74241x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | prášok do pečiva |
250 g | cukor |
250 g | hladká múka |
10 lyžíc | olej |
4 ks | vajcia |
10 lyžíc | vlažná voda |
krém: | |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 kelímok | veľký gazdovský jogurt |
1 kelímok | šľahačka |
2 ks | vanilkový cukor |
náplň: | |
1 konzerva | jahody |
1 konzerva | broskyne |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
200 ml | voda |
1 ks | vanilkový puding |
300 ml | šťava z kompótu |
Postup prípravy receptu
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vlažnú vodu, primiešame olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 180 ° C asi 15 minút. Krém: Zmiešame kyslú smotanu s veľkým jogurtom a cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku všetko premiešame a dáme do chladničky stuhnúť. Poleva: Uvaríme puding z vody a šťavy z kompótu. Vychladnuté cesto potrieme krémom a poukladáme plátky broskýň , môžeme medzi ne pridať aj jahody. Nakoniec nalejeme vychladnutý puding a ovocné rezy necháme do druhého dňa stuhnúť.