Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ovocné kysnuté knedle bez váženia

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66779x
Ovocné kysnuté knedle bez váženia

Klasické kysnuté knedle, ktoré asi najlepšie chutia s jahodami.

vytlačiť recept Ovocné kysnuté knedle bez váženia
recept Ovocné kysnuté knedle bez váženia sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 ks vajcia
6 hrnků polohrubá múka
2 hrnky mlieko
2 štipky soľ
1 kocka droždie
2 lyžičky cukor

na ozdobu:

cukor múčka
tvaroh
maslo

náplň:

ovocie

Postup prípravy receptu

Do misy nasypeme múku a urobíme jamku. Do neho nalejeme trochu vlažného mlieka a rozdrobíme kvasnice. Premiešame s troškou múky, posypeme cukrom, prikryjeme utierkou a necháme kvások v teple nakysnúť. Potom pridáme soľ, vajcia, mlieko podľa potreby a vypracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť na steny misy. Cesto opäť necháme v teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta tvoríme knedle, ktoré plníme buď ovocím alebo lekvárom alebo zaváranín. Ovocné kysnuté knedle bez váženia varíme vo vriacej vode pod pokrievkou asi 5 minút, ale záleží na veľkosti knedlí. Obrátime je a varíme odkryté ešte 3 minúty. Po vybratí ovocné knedle prepichneme špajlí, aby z nich vyšla para. Ovocné kysnuté knedle bez váženia posypeme strúhaným tvarohom, cukrom alebo škoricou a polejeme rozohriatym tukom alebo smotanou. Ihneď podávame.

Komentáre k receptu Ovocné kysnuté knedle bez váženia (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty