Ovocné kysnuté knedle bez váženia
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 66779x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 ks | vajcia |
6 hrnků | polohrubá múka |
2 hrnky | mlieko |
2 štipky | soľ |
1 kocka | droždie |
2 lyžičky | cukor |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
tvaroh | |
maslo | |
náplň: | |
ovocie |
Postup prípravy receptu
Do misy nasypeme múku a urobíme jamku. Do neho nalejeme trochu vlažného mlieka a rozdrobíme kvasnice. Premiešame s troškou múky, posypeme cukrom, prikryjeme utierkou a necháme kvások v teple nakysnúť. Potom pridáme soľ, vajcia, mlieko podľa potreby a vypracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť na steny misy. Cesto opäť necháme v teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta tvoríme knedle, ktoré plníme buď ovocím alebo lekvárom alebo zaváranín. Ovocné kysnuté knedle bez váženia varíme vo vriacej vode pod pokrievkou asi 5 minút, ale záleží na veľkosti knedlí. Obrátime je a varíme odkryté ešte 3 minúty. Po vybratí ovocné knedle prepichneme špajlí, aby z nich vyšla para. Ovocné kysnuté knedle bez váženia posypeme strúhaným tvarohom, cukrom alebo škoricou a polejeme rozohriatym tukom alebo smotanou. Ihneď podávame.