Ovčie závitky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 23868x
Zaujímavý recept pre milovníkov ovčieho inak ako pečeň na cesnaku.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | ovčia stehno |
maslo | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
na obalenie: | |
hladká múka | |
plnka: | |
3 ks | žemľa |
20 dkg | údené mäso |
mlieko | |
4 ks | vajcia natvrdo |
petržlen |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si plnku. Nakrájame a namočíme žemľu do mlieka, pridáme na kocky nakrájané údené mäso. Môže byť aj údenina alebo slanina. Nakoniec nastrúhame natvrdo uvarené vajcia. Plnku osolíme, okoreníme a pridáme pažítku alebo petržlenovú vňať. Dobre premiešame a robíme valček. Baranie mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a naplníme plnkou. Môžeme použiť aj hovädzie alebo bravčové mäso. Plátky ovčieho zavinieme a zopneme ihlami alebo previažeme niťou. Ovčie závitky obalíme v múke a dáme piecť na rozpustené maslo. Počas pečenia podlievame vodou. Ovčie závitky dusíme do zmäknutia a ku koncu necháme vodu vypečie. Ovčie závitky podávame s prílohou podľa chuti.