Ovčia gulášová polievka so zemiakmi
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 61211x
Táto gulášová polievka je určená predovšetkým pre milovníkov ovčieho mäsa. Podávame ju aj ako samostatný pokrm.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | zemiaky |
1 ks | veľká cibuľa |
1 ks | paradajka |
4 strúčiky | cesnak |
1/2 ks | petržlen |
2 ks | kapie |
1 plátok | zeler |
50 g | slanina |
300 g | predné baranie mäso |
1 ks | Mrkva |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
chilli korenie | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
drvená rasca | |
podľa potreby: | |
mäsový vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Zemiaky, cerel, mrkva a petržlen olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Cesnak zlúpnite a vymiešame so soľou a korením. Paradajka a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji rozškvaríme slaninu, pridáme cibuľu a necháme ju speniť. Potom vložíme nakrájané mäso, ktoré zo všetkých strán orestujeme. Za stáleho miešania vsypeme sladkú papriku a čili korenie, všetko podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou. Keď je mäso takmer mäkké, vložíme do polievky koreňovú zeleninu, zemiaky, paradajka a papriku, ochutíme rajským pretlakom, rascou a cesnakom. Baraniu gulášovou polievku so zemiakmi varíme domäkka. Baraniu polievku so zemiakmi podávame ako samostatný pokrm s pečivom.