Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ovčia gulášová polievka so zemiakmi

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61410x
Ovčia gulášová polievka so zemiakmi

Táto gulášová polievka je určená predovšetkým pre milovníkov ovčieho mäsa. Podávame ju aj ako samostatný pokrm.

vytlačiť recept Ovčia gulášová polievka so zemiakmi
recept Ovčia gulášová polievka so zemiakmi sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 ks petržlen
2 ks kapie
1 plátok zeler
50 g slanina
300 g predné baranie mäso
1 ks Mrkva
2 lyžice paradajkový pretlak
1/2 kg zemiaky
1 ks veľká cibuľa
1 ks paradajka
4 strúčiky cesnak

podľa chuti:

chilli korenie
soľ
mletá sladká paprika
drvená rasca
mleté čierne korenie

podľa potreby:

mäsový vývar
olej

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Zemiaky, cerel, mrkva a petržlen olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Cesnak zlúpnite a vymiešame so soľou a korením. Paradajka a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji rozškvaríme slaninu, pridáme cibuľu a necháme ju speniť. Potom vložíme nakrájané mäso, ktoré zo všetkých strán orestujeme. Za stáleho miešania vsypeme sladkú papriku a čili korenie, všetko podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou. Keď je mäso takmer mäkké, vložíme do polievky koreňovú zeleninu, zemiaky, paradajka a papriku, ochutíme rajským pretlakom, rascou a cesnakom. Baraniu gulášovou polievku so zemiakmi varíme domäkka. Baraniu polievku so zemiakmi podávame ako samostatný pokrm s pečivom.

Komentáre k receptu Ovčia gulášová polievka so zemiakmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty