Ovar z kozákov
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 69060x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa chuti: | |
křemenáče | |
podľa potreby: | |
soľ | |
horcica | |
strúhaný chren | |
príloha: | |
chlieb |
Postup prípravy receptu
Křemenáče očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme do osolenej vody, privedieme k varu a varíme 15 minút. Huby môžeme tiež len pozdĺžne rozpoliť, na tanieri potom vyzerajú lákavo. V tom prípade je varíme asi o 5 minút dlhšie. Uvarené křemenáče scedíme a podávame horúce s chrenom, kremžskou alebo plnotucnu horčicou a chlebom. Hubový OVAR je diétne a chutný. Pozn: Na OVAR sú najlepšie křemenáče, ale vyskúšať ho môžeme iz menších tvrdých hríbov.