Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ovar z bravčovej hlavy

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12540x
Ovar z bravčovej hlavy

K silvestrovským pochúťkam patrí OVAR z bravčové hlavy.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Ovar z bravčovej hlavy
recept Ovar z bravčovej hlavy
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 guličiek nové korenie
5 guličiek celý čierne korenie
2 ks bobkový list
1 ks veľká cibuľa
1/2 ks bravčová hlava

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Bravčovú hlavu umyjeme a ponoríme cez noc do studenej vody. Potom hlavu osušíme, očistíme, prípadné chĺpky vypálením nad plameňom plameňom, umyjeme pod tečúcou vodou a vložíme do čerstvej studenej vody. Pridáme cibuľu, bobkový list, nové korenie, korenie a soľ. Všetko privedieme k varu a pomaly uvaríme domäkka. To trvá približne 2 hodiny. Počas varenia zbierame z vývaru vyluhovania penu. Uvarenú Bravčovú hlavu vykostíme, rozdelíme na porcie a podávame so strúhaným chrenom, horčicou a pečivom.

Komentáre k receptu Ovar z bravčovej hlavy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty