Ovar z bravčovej hlavy
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 12540x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 guličiek | nové korenie |
5 guličiek | celý čierne korenie |
2 ks | bobkový list |
1 ks | veľká cibuľa |
1/2 ks | bravčová hlava |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Bravčovú hlavu umyjeme a ponoríme cez noc do studenej vody. Potom hlavu osušíme, očistíme, prípadné chĺpky vypálením nad plameňom plameňom, umyjeme pod tečúcou vodou a vložíme do čerstvej studenej vody. Pridáme cibuľu, bobkový list, nové korenie, korenie a soľ. Všetko privedieme k varu a pomaly uvaríme domäkka. To trvá približne 2 hodiny. Počas varenia zbierame z vývaru vyluhovania penu. Uvarenú Bravčovú hlavu vykostíme, rozdelíme na porcie a podávame so strúhaným chrenom, horčicou a pečivom.