Otcové zemiakové placky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 54542x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 ks | zemiaky |
0,5 balíčku | majorana |
1 ks | vajcia |
250 ml | mlieko |
podľa chuti: | |
20 dkg | gothaj |
7 strúčikov | cesnak |
2 štipky | soľ |
podľa potreby: | |
polohrubá múka | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Olúpeme 12 - 15 väčších zemiakov, nastrúhame je na strúhadle do väčšieho hrnca. Krájaný gothaj nakrájame na kocky, prisypeme majoránku, pridáme vajce, vlažné mlieko a prelisovaný cesnak. Zmes na zemiakové placky osolíme a primiešavame hladkú a polohrubú múku, aby sme mali cestíčko, ktoré bude z měchačky skapávat, nie stekať. Na panvičke rozpálime dostatočné množstvo tuku a lyžicou naberáme cesto a tvoríme placky. Na panvici urobím vždy tri menšie. Zemiakové placky pečieme dozlatista z oboch strán. Otcovi zemiakové sú výborné samotné ako obed alebo večera, ale môžu sa urobiť aj ako príloha ku gulášu alebo mäsu.