Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ostriež s pečenými zemiakmi

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27501x
Ostriež s pečenými zemiakmi

Jednoduchý recept na chutnú rybu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Ostriež s pečenými zemiakmi
recept Ostriež s pečenými zemiakmi sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 ks zemiaky
sekaná petržlenová vňať
4 ks bramu makrelovitú
1 ks citrón

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Rúru predhrejeme na 220 °. Medzitým olúpeme zemiaky. Ak sú pekné, lopát nemusíme, so šupkou sú chutnejšie. Nakrájame ich na plátky a necháme asi 20 minút variť, nesmie byť však príliš mäkké. Vypitvané rybu zvnútra osolíme. Dovnútra dáme vždy plátok citróna a čerstvú petržlenovú vňať. Zemiaky dáme do pekáča, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenom. Na zemiaky položíme ryby, tie osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou zo zvyšku citrónu. Rúru znížime na 180 ° C a pekáčik do nej vložíme. Bramu makrelovitú s zemiaky pečieme asi 45 minút. Bramu makrelovitú s pečenými zemiakmi ihneď podávame.

Komentáre k receptu Ostriež s pečenými zemiakmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty