Ostriež s pečenými zemiakmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 30063x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | citrón |
8 ks | zemiaky |
sekaná petržlenová vňať | |
4 ks | bramu makrelovitú |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 220 °. Medzitým olúpeme zemiaky. Ak sú pekné, lopát nemusíme, so šupkou sú chutnejšie. Nakrájame ich na plátky a necháme asi 20 minút variť, nesmie byť však príliš mäkké. Vypitvané rybu zvnútra osolíme. Dovnútra dáme vždy plátok citróna a čerstvú petržlenovú vňať. Zemiaky dáme do pekáča, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenom. Na zemiaky položíme ryby, tie osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou zo zvyšku citrónu. Rúru znížime na 180 ° C a pekáčik do nej vložíme. Bramu makrelovitú s zemiaky pečieme asi 45 minút. Bramu makrelovitú s pečenými zemiakmi ihneď podávame.