Ostriež s brokolicou
- hlavné chody
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58963x
Jednoduchý recept na rybie mäso s brokolicou a varenými zemiakmi.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | mäso z ostrieža |
1 ks | cibula |
1 kelímok | sladká smotana |
1 kg | zemiaky |
1 hlávka | brokolica |
1 kelímok | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
V hrnci necháme rozpustiť trochu masla. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky, pridáme ju do hrnca s maslom a počkáme, až pustí šťavu. Medzitým maslom vymažeme formu alebo menší pekáč, kde budeme piecť rybie mäso. Očistenú rybu osolíme, okoreníme a vložíme ju do pekáča. Keď je cibuľa podusené, tak k nej pridáme brokolicu a brokolicu ešte kyslú smotanu. Potom nasleduje sladká smotana, premiešame a nezabudneme ochutiť korením a soľou. Než sa uvarí smotana, môžeme oškrabať zemiaky a zapnúť rúru. Brokolicu vo varené smotane vylejeme na rybu, rovnomerne ju rozdelíme a plech s rybou dáme bez zakrytia do rúry. Pečieme asi 25 minút, rovnako dlho varíme olúpané zemiaky. Ostrieža s brokolicou podávame s uvarenými zemiakmi a zdobíme podľa fantázie - zeleninou, bylinkami, apod