Ostré kuracie kúsky na hubách
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 63660x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | glutasol |
olej na vyprážanie | |
4 - 6 ks | kuracie špalíček alebo stehno |
1 hrsť | sušené huby |
1 lyžička | solamyl |
marináda: | |
1 lyžička | mletý zázvor |
2 lyžice | ostrý kečup |
100 ml | olej |
chilli | |
2 ks | malé cibule |
2 lyžičky | cukor krupica |
1/2 lyžičky | soľ |
1 lyžica | sójová omáčka |
na ozdobu: | |
jarná cibuľka s vňaťou |
Postup prípravy receptu
Olúpanú cibuľu jemne nasekáme. Olej dôkladne premiešame s cukrom, kečupom, zázvorom, čili korením, sójovou omáčkou a nasekanou cibuľou. Kuracie kúsky potrieme touto marinádou zo všetkých strán, narovnáme do nádoby a dáme do chladu odležať. Najlepšie cez noc, alebo aspoň na hodinu. Pred tepelnou prípravou mäsa namočíme hŕstku sušených húb na chvíľu do studenej vody. Keď zmäknú, scedíme ich. Uleželé kuracie kúsky sprudka osmažíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Potom k nim pridáme huby, prilejeme zvyšnú marinádu, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. V hrnčeku rozmiešame solamyl asi so 100 ml vody a štipkou glutasolu a nalejeme do vydušené šťavy s hubami. Miešame do zhustnutia omáčky. Mäso do omáčky späť vložíme a znova prehrejeme. Kuracie ostré kúsky na hubách podávame s ryžou, posypeme nakrájanou zelenou cibuľovou vňaťou.