Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ostré kuracie kúsky na hubách

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63660x
Ostré kuracie kúsky na hubách

Chutné kurča ostré chuti.

vytlačiť recept Ostré kuracie kúsky na hubách
recept Ostré kuracie kúsky na hubách sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 štipka glutasol
olej na vyprážanie
4 - 6 ks kuracie špalíček alebo stehno
1 hrsť sušené huby
1 lyžička solamyl

marináda:

1 lyžička mletý zázvor
2 lyžice ostrý kečup
100 ml olej
chilli
2 ks malé cibule
2 lyžičky cukor krupica
1/2 lyžičky soľ
1 lyžica sójová omáčka

na ozdobu:

jarná cibuľka s vňaťou

Postup prípravy receptu

Olúpanú cibuľu jemne nasekáme. Olej dôkladne premiešame s cukrom, kečupom, zázvorom, čili korením, sójovou omáčkou a nasekanou cibuľou. Kuracie kúsky potrieme touto marinádou zo všetkých strán, narovnáme do nádoby a dáme do chladu odležať. Najlepšie cez noc, alebo aspoň na hodinu. Pred tepelnou prípravou mäsa namočíme hŕstku sušených húb na chvíľu do studenej vody. Keď zmäknú, scedíme ich. Uleželé kuracie kúsky sprudka osmažíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Potom k nim pridáme huby, prilejeme zvyšnú marinádu, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. V hrnčeku rozmiešame solamyl asi so 100 ml vody a štipkou glutasolu a nalejeme do vydušené šťavy s hubami. Miešame do zhustnutia omáčky. Mäso do omáčky späť vložíme a znova prehrejeme. Kuracie ostré kúsky na hubách podávame s ryžou, posypeme nakrájanou zelenou cibuľovou vňaťou.

Komentáre k receptu Ostré kuracie kúsky na hubách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty