Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ostré karbonátky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 126793x
Ostré karbonátky

Pokrmy z mletého mäsa patrí k lacnejším jedlám. Ak zvolíte tento recept, neodporúčam ho pre deti.

vytlačiť recept Ostré karbonátky
recept Ostré karbonátky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks vajcia
1 lyžica korenie na mletá mäsa
1 ks cibula
mleté biele korenie
soľ
1 lyžička kajenské korenie
1 ks feferónka
2 lyžice olej
500 g mleté mäso

podľa potreby:

strúhanka

Postup prípravy receptu

Dôkladne rozmiešame mleté mäso s vajcom. Cibuľu a feferónku očistíme a nasekáme najemno. Do zmesi vmiešame sekanou cibuľu a rovnako jemne usekanou feferónku. Pridáme olej, soľ, korenie, kajenské korenie, korenie na mletá mäsa a dobre premiešame. Ak je potreba, zahustíme zmes strúhankou. Z pripravenej hmoty tvoríme malé karbonátky. V panvici si rozohrejeme olej a ostré karbonátky v ňom smažíme dozlata. Karbonátky môžeme pripravovať aj na grile. Ostré karbonátky podávame s opečenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Ostré karbonátky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty