Ostré karbonátky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 126793x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
1 lyžica | korenie na mletá mäsa |
1 ks | cibula |
mleté biele korenie | |
soľ | |
1 lyžička | kajenské korenie |
1 ks | feferónka |
2 lyžice | olej |
500 g | mleté mäso |
podľa potreby: | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Dôkladne rozmiešame mleté mäso s vajcom. Cibuľu a feferónku očistíme a nasekáme najemno. Do zmesi vmiešame sekanou cibuľu a rovnako jemne usekanou feferónku. Pridáme olej, soľ, korenie, kajenské korenie, korenie na mletá mäsa a dobre premiešame. Ak je potreba, zahustíme zmes strúhankou. Z pripravenej hmoty tvoríme malé karbonátky. V panvici si rozohrejeme olej a ostré karbonátky v ňom smažíme dozlata. Karbonátky môžeme pripravovať aj na grile. Ostré karbonátky podávame s opečenými zemiakmi.