Ostrá morčacia zmes
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 127434x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | morčacie prsia |
mletý farebný korenie | |
2 strúčiky | cesnak |
soľ | |
olej s naloženými papričkami | |
olivový olej | |
350 g | mrazená zelenina čínska zmes |
2 ks | cibula |
2 lyžice | korenie na čínu |
2 - 3 lyžičiek | solamyl |
Postup prípravy receptu
Morčacie prsia očistíme a pokrájame na kúsky. Posypeme korením na čínu, čerstvo mletým farebným korením a solamylom. Premiešame. Potom zmes pokvapkáme olejom s naloženými chilli papričkami a olivovým olejom a dobre premiešame. Necháme do druhého dňa uležať. Rozpálite si wok panvicu a vsypeme do nej pripravené mäso. Mäso dobre a rýchlo orestujeme, pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu a cesnak, vsypeme mrazenú zeleninu, osolíme podľa chuti a premiešame. Necháme krátko prehriať a podávame. Ostrú morčacie zmes podávame sa vyprážanými plátky zemiakov alebo s ryžou. Je vhodné nechať naložené mäso uležať, ale ak ponáhľame, môžeme ich spracovať ihneď.