Orlické fazule
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 3277x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | feferónka |
1 štipka | Garam masala |
1 štipka | soľ |
1 plechovka | červené fazule v slanom náleve |
120 g | paradajkový pretlak |
1 lyžica | sušené oregano |
1 palička | cesnak |
500 g | údený bok |
1 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a ostatné zeleninu očistíme. Cibuľu a feferónky nasekáme, cesnak nakrájame na plátky. Údený bôčik nakrájame na rezance a dáme na panvicu orestovat. Do panvice s údeným pridáme cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme nasekané feferónky a vzápätí na plátky nakrájaný cesnak. Chvíľu restujeme a pridáme paradajkový pretlak. Následne pridáme oregano, na záver vsypeme fazuľa. Orlické fazuľa dochutíme Garam Masala a podľa chuti osolíme. Orlické fazuľa podávame najlepšie s čerstvým pečivom.