Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Orieškový perník

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 71456x
Orieškový perník

Ozdobený šľahačkou je orieškový perník výborným múčnikom ku káve.

vytlačiť recept Orieškový perník
recept Orieškový perník sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček kypriaci prášok do perníka
500 ml mlieko
500 g polohrubá múka
10 lyžíc olej
2 lyžice med
200 g cukor krupica
1 hrsť hrozienka
1 balíček vanilkový cukor
100 - 120 g vlašské orechy
2 ks vajcia

na ozdobu:

1 hrsť vlašské orechy

podľa potreby:

tuk na vymazanie
hrubá múka na vysypanie

poleva:

80 g Hera
2 lyžice kakao
2 lyžice voda
120 g cukor múčka

Postup prípravy receptu

Do mlieka dáme 10 lyžíc oleja, 2 lyžice medu a na miernom ohni zahrievame, kým sa med nerozpustí. Necháme prechladnúť. Orechy rozsekajú nadrobno tyčovým mixérom alebo pomelieme. Zvlášť si nasekáme aj hŕstku orechov na posypanie polevy. Múku premiešame s cukrom, kypriacim práškom do pečiva a vanilkovým cukrom. Do vychladnutého mlieka s medom rozmiešame 2 vajcia a prilejeme k múke. Premiešame. Potom do cesta vmiešame namletej orechy a hrsť hrozienok. Cesto nalejeme na hlboký, tukom vytrenie a múkou vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre pri 150 ° C asi 30 minút do ružova. Príprava polevy: Do kastrůlku dáme 8 dkg Hery alebo masla, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice vody a 120 g práškového cukru. Za mierneho ohrievania miešame, kým sa ingrediencie nerozpustí a poleva nezíska hladkú konzistenciu. Polevu potom ihneď nalejeme na upečený perník, rozotrieme ju a ešte zatepla posypeme nasekanými orieškami. Orieškový perník môžeme pripraviť aj bez polevy, len posypaný práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Orieškový perník (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty