Orieškový koláč s krokantem
- múčniky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 4157x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | prírodný cukor |
250 g | hrozienka |
1 štipka | soľ |
250 g | pekanové orechy |
6 lyžíc | whisky |
160 g | maslo |
250 g | sladká smotana |
160 ml | mlieko |
40 g | cukor |
30 g | čerstvé droždie |
250 g | arašidy |
1 ks | vajcia |
400 g | hladká múka |
1 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Mlieko zahrejeme v hrnci. Múku preosejeme do misy, do stredu vytvoríme jamku, nadrobíme kvasnice a pridáme do jamky. Všetko polejeme rovnomerne mliekom. Premiešame a dáme asi 20 minút kysnúť na teplé miesto. Do vykysnuté zmesi zapracujeme 60 g masla, cukor, soľ, vajcia a žĺtky. Všetko vytvarujeme do tvaru gule, prekryjeme a necháme kysnúť, kým sa objem cesta nezdvojnásobí. Rúru predhrejeme na 200 ° C. pekanové orechy a hrozienka nasekáme nahrubo. Zvyšné maslo rozpustíme v hrnci s prírodným cukrom. Vmiešame smotanu a prehrejeme. K ostatnému primiešame nahrubo nasekané arašidy, zmes hrozienok, orechov a whisky. Cesto vyvaľkáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto dáme vzniknutú hmotu a pečieme v rúre na strednej lište asi 30 minút. Po vychladnutí narežeme orieškový koláč s krokantem na trojuholníčky.