Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Orieškový dezert

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9053x
Orieškový dezert

Tip, ako zužitkovať nesnězené orieškové cukrovinky.

vytlačiť recept Orieškový dezert
recept Orieškový dezert sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice trstinový cukor
2 kelímky kyslá smotana
50 g lieskové orechy
1 balíček škoricový cukor
250 g orieškové sušienky
50 g vlašské orechy

podľa potreby:

mleté vlašské orechy
maslo

Postup prípravy receptu

Orieškové cukrovinky (bez krému a polevy) rozdrvíme. Ak cukroví nemáme, použijeme orieškové alebo maslové sušienky. Pridáme nasekané oriešky - vlašské i lieskové. Nakoniec premiešame s lyžicou trstinového cukru. Kyslu smotanu premiešame so škoricovým cukrom a lyžicou trstinového. Malý plech alebo zapekaciu misku vymažeme maslom a vsypeme orieškovú zmes. Pokvapkáme rozpusteným maslom, nanesieme smotanový krém a nakoniec husto posypeme mletými orechmi a zvyškom trstinového cukru. Rúru predhrejeme na 170 - 180 ° C a približne 20 - 30 minút zapekáme. Pokiaľ si doprajeme orieškový dezert ešte horúci, naberáme ho lyžicou do misky. Ak vydržíme a necháme ho vychladiť, nakrájame ho na úhľadné kocky. Je dobrý v každom prípade.

Komentáre k receptu Orieškový dezert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty