Orieškové toasty
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 28749x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
na potření: | |
maslo | |
tekutý med | |
podľa potreby: | |
biely toastový chlieb | |
mletá škorica | |
slnečnicové semienka | |
mleté alebo sekané orechy |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si všetky ingrediencie. Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Slnečnicové semienka nasucho zľahka opražíme. Všetky plátky toastového chleba potrieme maslom. Potom vždy 1 plátok husto posypeme mletými alebo posekanými orechmi, opraženými semienkami a mletou škoricou. Plátok, ktorým budeme "přiklápět" potrieme medom. Takto pripravíme všetky toasty. Plátky spojíme. Pripravíme si sendvičovač, ktorý ľahko potrieme maslom. Vložíme orieškové toasty a zapekáme. Orieškové toasty podávame ako chuťovku alebo sladkú večeru. Sú dobré ihneď po príprave, ale aj vychladnuté.