Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Orechový pitt

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22517x
Orechový pitt

Recept na výbornú orechovú buchtu.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Orechový pitt
recept Orechový pitt
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

15 dkg hladká múka
2 lyžice smotana
1 ks žĺtok
15 dkg tuk
1 štipka soľ

náplň:

4 ks žĺtok
15 dkg cukor múčka
15 dkg mleté orechy
5 ks bielok

Postup prípravy receptu

Z tuku, žĺtku, smotany, múky a soli vypracujeme cesto. Orechové cesto dáme asi na 1 hodinu do studenej vody odpočinúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a orechmi. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Potom z cesta vyvaľkáme 2 pláty. Prvý plát dáme na papier na pečenie, dáme pripravenú náplň a prikryjeme druhým plátom. Orechové pitt poprepichujeme vidličkou, aby počas pečenia unikala para. Orechové pitt pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Upečené orechové pitt ocukrujeme, nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Orechový pitt (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty