Orechový pitt
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 22474x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 štipka | soľ |
15 dkg | hladká múka |
2 lyžice | smotana |
1 ks | žĺtok |
15 dkg | tuk |
náplň: | |
5 ks | bielok |
4 ks | žĺtok |
15 dkg | cukor múčka |
15 dkg | mleté orechy |
Postup prípravy receptu
Z tuku, žĺtku, smotany, múky a soli vypracujeme cesto. Orechové cesto dáme asi na 1 hodinu do studenej vody odpočinúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a orechmi. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Potom z cesta vyvaľkáme 2 pláty. Prvý plát dáme na papier na pečenie, dáme pripravenú náplň a prikryjeme druhým plátom. Orechové pitt poprepichujeme vidličkou, aby počas pečenia unikala para. Orechové pitt pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Upečené orechové pitt ocukrujeme, nakrájame a môžeme podávať.