Orechový likér
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 156335x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 l | voda |
pomarančová kôra | |
1,5 l | vodka alebo ražná |
1 ks | škorica celá |
5 ks | klinček |
1/8 l | vodka |
35 ks | nezrelé vlašské orechy |
1/4 l | lieh |
500 g | cukor kryštál |
Postup prípravy receptu
Najprv pripravíme orechy. Nezrelé orechy rozkrojíme na štvrťky a namočíme na 24 hodín do vody. Po uplynutí tejto doby vodu zlejeme a orechy vložíme do fľaše, alebo do väčšej pohára. Zalejeme vodkou a ražných. Zamiesené fľaša sa zaliatymi orechy postavíme na teplé miesto v dome / byte a necháme stáť asi mesiac.
Po mesiaci zlejeme alkohol do čistej fľaše a uschováme. Orechy znova zalejeme čistou vodkou alebo inou pálenkou - približne 1 / 8 litra, pridáme lieh, klinček, škoricu, pomarančovú kôru a cukor zvarený s vodou. (Cukor varíme s vodou asi 15 minút.)
Fľašu opäť postavíme na slnko asi na 14 dní. Potom tekutinu scedíme, zmiešame dohromady pálenku z prvého namáčanie orechov iz druhého. Znovu dobre precedíme a zlejeme do fliaš. Starostlivo uzavrieme a ešte necháme uležať. Likér je hotový a môžeme ním potešiť svojich blízkych.