Orechový koláč s medovým krémom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 5722x
Múčnik z treného cesta so smotanovým krémom a čokoládovou polevou. Najlepšie chutí dobre vychladený.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
4 ks | vajcia |
200 dl | maslo |
1 balíček | vanilkový cukor |
200 g | polohrubá múka |
170 g | cukor múčka |
50 g | mleté orechy |
krém: | |
1/2 lyžičky | mletá škorica |
4 - 5 lyžíc | med |
2 kelímky | kyslá smotana |
100 g | žervé |
5 lyžíc | mleté orechy |
70 g | maslo |
na ozdobu: | |
mleté orechy | |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
maslo na vymastenie | |
poleva: | |
200 g | čokoláda na varenie |
50 g | tuk 100% |
Postup prípravy receptu
Zmäknuté maslo vymiešame s 2 / 3 práškového cukru a cukrom vanilkovým do peny. Postupne pridáme žĺtky a našľaháme. Do vymiešané zmesi pridáme časť preosiatej múky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ku ktorému vmiešame zvyšný cukor a došleháme dofúkajte. Bielky sa zostávajúcu múkou a orechy vmiešame do cesta. Cesto naplníme do ľubovoľnej menšej formy vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou. Podľa výšky múčnika pečieme cesto na 180 ° C okolo 40 minút. Cesto z formy vyklopíme a ostrým nožom pozdĺžne rozrežeme. Počas pečenia si pripravíme krém na plnenie. Hustú smotanu vymiešame s žervé a medom, vmiešame rozpustené maslo, orechy a dochutíme mletou škoricou. Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu spolu s tukom. Cesto potrieme náplňou, priklopíme a vrátime späť do formy, v ktorej sme piekli. Zalejeme čokoládovou polevou a ľubovoľne posypeme mletými alebo nasekanými orechmi. Orechový koláč s medovým krémom necháme v chladničke do druhého dňa dobre zatuhnout. Je výborný ku káve.