Orechovo-kávový zákusok
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 20380x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
5 lyžíc | cukor kryštál |
1 balíček | kypriaci prášok |
1 lyžica | kakao |
5 ks | vajcia |
5 lyžíc | polohrubá múka |
1 lyžica | mleté orechy |
krém: | |
250 g | maslo |
250 g | mleté orechy |
150 g | cukor múčka |
500 ml | silná čierna káva |
podľa potreby: | |
čokoládová poleva | |
rum | |
piškóty |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme múku s kypriacim práškom, kakao, orechy a tuhý sneh z bielkov. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto dáme upiecť a necháme potom vychladnúť. Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme asi 200 ml kávy, aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame do hladkého krému a spojíme s orechovou zmesou. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a potrieme polovicou orechového krému. Piškóty namáčame do vychladlejší kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Orechovo kávový zákusok necháme mierne stuhnúť, potom na neho natrieme čokoládovou polevou. Takú, akú má každý rád. Necháme opäť stuhnúť. Orechový kávový zákusok nakrájame a môžeme servírovať.
Komentáre k receptu Orechovo-kávový zákusok (2 komentáre)
-
oleva
22.December 2020 17:26
cav
-
božena
22.February 2012 10:45
zakusok vypatra dobre len ňieviem aku kavu 500 sinej kavy varenej ako zaliatu či suchu vyborny zakusok len mi ide oto ale si myslim žeto zaliatu kavu .aby som chcela od poveť .