Orechovníček
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 128164x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 g | mleté lieskové oriešky |
2 ks | vajcia |
250 ml | mlieko |
200 g | cukor krupica |
250 g | polohrubá múka |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
100 g | maslo |
poleva: | |
1 lyžička | maslo |
1 lyžica | mlieko |
1 lyžica | 100% tuk |
3 lyžice | cukor krupica |
1 lyžica | kakao |
Postup prípravy receptu
Maslo necháme zmäknúť. Vyšší plech vymažeme maslom a vysypeme. Rúru predhrejeme. Maslo zmiešame s cukrom, vajcami a vymiešame do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Do peny pridáme orechy, múku a mlieko. Pripravené orechové cesto nalejeme na pripravený plech. Syrový ořechovníček na plechu vložíme do stredne vyhriatej rúry a pečieme do ružova. Keď je ořechovníček takmer dopečení, začneme pomaly pripravovať polevu. Tuk rozpustíme. Pridáme cukor, kakao a mlieko a necháme rozohriať. Hotovú polevu rozotrieme na horúci ořechovníček. Polevu necháme stuhnúť. Ořechovníček s kakaovou polevou ľubovoľne nakrájame a môžeme podávať.