Orechové trojhránky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 128414x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
125 g | cukor krupica |
1/2 ks | citrón |
3 ks | žĺtok |
275 g | hladká múka |
150 g | masla |
na ozdobu: | |
50 g | sekané olúpané mandle |
na potření: | |
1 ks | bielok |
plnka: | |
mleté klinčeky | |
50 g | cukor múčka |
mletá škorica | |
100 g | mleté orechy |
1 ks | bielok |
Postup prípravy receptu
Citrón dôkladne umyjeme, utrieme a nastrúhame z neho kôru. Žĺtky trieme cukrom a maslom do peny. Pridáme kôru, hladkú múku a vypracujeme cesto. Pripravené cesto dáme do chladničky odpočinúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Cukor zmiešame s mletými orechmi. Podľa chuti vmiešame škoricu a mleté klinčeky. Nakoniec všetko spojíme bielkom. Z odpočinutého cesta vyvaľkáme plát cesta a vykrajujeme z neho kolieska. Do stredu kolieska návrším plnku a z troch strán je uzavrieme. Orechové trojhránky potrieme bielkom, posypeme posekanými mandľami a na mastnom plechu upečieme. Upečené orechové trojhránky ocukrujeme a môžeme sa do nich pustiť.