Orechové s ústočkami
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 129001x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 g | cukor múčka |
110 g | mleté orechy |
1 ks | vanilka (1 cm) |
260 g | hrubá múka |
3 ks | žĺtok |
1/4 ks | citrón |
180 g | maslo |
na ozdobu: | |
100 g | polené mandle |
poleva: | |
1/2 lyžičky | citrónová šťava |
200 g | cukor múčka |
2 ks | bielok |
Postup prípravy receptu
Citrón dôkladne umyjeme, osušíme a nastrúhame z neho kôru. Vanilku rozdrvíme a orechy nastrúhame. Na dosku si preosejeme hrubú múku, cukor a rozklepanie vanilku. Potom do toho nasekáme maslo, prisypeme orechy a žĺtky spojíme do cesta. Ľahko vypracované cesto rozvaľkáme na pláty. Z orechového cesta vykrajujeme kvetinky, hviezdičky, srdiečka a podobné tvary, kladieme na suchý plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C do ružova. Zatiaľ si pripravíme polevu. Bielky ušľaháme s cukrom a citrónovou šťavou. Na ešte horúce sušienky striekajú vyšlehanou polevou väčšie bodky, do ktorých hneď vtlačíme polovice mandlí, búrskych alebo lieskových orieškov. Hotové orechové s ústočkami vrátime na dosušení do rúry na 60 ° C.