Orechové rožteky v cukre
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 67508x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
240 g | hladká múka |
180 g | maslo |
50 g | cukor múčka |
2 lyžičky | citrónová kôra |
120 g | mleté orechy |
2 ks | žĺtok |
na obalenie: | |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Na dosku si nasypeme hladkú múku. Nakrájame si na menšie kúsky maslo, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Pridáme žĺtky, práškový cukor a mleté vlašské orechy. Nakoniec pridáme sušenú citrónovú kôru. Cesto spracujeme a necháme hodinu odležať v chladničke. Z vychladnutého cesta potom tvarujeme rohlíčky. Vyvaľkáme tenší valček, ktorý nakrájame na rovnaké diely a tvoríme rohlíčky. Rohlíčky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi tak na 170 ° C 15 - 20 minút. Ešte teplé rožteky obaľujeme v Práškový cukor.