Orechové labky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 45428x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | hladká múka |
5 ks | klinček |
200 g | cukor múčka |
1/2 lyžičky | Škorica |
200 g | tuk (maslo) |
200 g | orechy |
na obalenie: | |
2 - 3 lyžíc | cukor múčka |
1 balíček | vanilkový cukor |
Postup prípravy receptu
Orechy jemne pomelieme, klinček utlučeme. Z múky, tuku, cukru, orechov, škorice a klinčekov rukami na doske vypracujeme cesto. Z cesta uždibujeme kúsky a plníme ich do formičiek. Labky skladáme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C - malé 8 minút, veľké 10 minút. Po upečení necháme cukroví chvíľku stydnout vo formičkách. Keď sa okraje začnú odťahovať, ešte teplé labky vyklopíme. Orechové labky ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.