Orechové kocky 2
- múčniky
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 128544x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
4 lyžice | kakao (kvalitné) |
1/2 hrnku | prášok do pečiva |
1 hrnek | posekané vlašské orechy |
200 g | hera |
1 ks | vanilkový cukor |
1 a 1/2 ks | polohrubá múka |
5 ks | vajcia |
1/2 hrnku | cukor krupica |
príloha: | |
vanilková zmrzlina | |
zálievka: | |
400 g | cukor |
1 ks | vanilkový struk |
300 ml | voda |
8 ks | klinček |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny si prichystáme vopred, aby maslo zmäknuté a zvyšok ingrediencií mal izbovú teplotu. Menšie pekáčik vymastíme olejom a vysypeme hrubú alebo polohrubú múkou. Zmäknuté Heru vyšľaháme mixérom spolu s celými vajcami do peny. Potom postupne pridávame múku s kypriacim práškom, kakao, vanilkový aj krupicová cukor, hrubo sekané orechy. Cesto, ktoré je pomerne hutné, preložíme do pripraveného pekáča. Orechové cesto pečieme pri 200 ? C asi 30 minút. Než sa múčnik upečie, pripravíme cukrový sirup čiže rozvar. Vodu prevaríme s cukrom, obsahom vanilkového struku a klinčekmi do sirupovej konzistencie. Akonáhle je múčnik upečený, necháme ho chvíľku vydýchnuť. Ešte teplý ho nakrájame priamo v pekáči a zalejeme cukrovým rozvarem. Po vychladnutí necháme orechové kocky v chladničke do druhého dňa preležať. Podávať môžeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny.