Orechová roláda
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 83626x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
4 lyžice | polohrubá múka |
4 lyžice | cukor múčka |
2 lyžice | rozohriatej maslo |
krém: | |
80 g | cukor múčka |
120 g | stouhané orechy |
120 g | maslo |
na ozdobu: | |
50 g | strúhané orechy |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme. Žĺtky oddelíme a bielky ušľaháme na pevný sneh. Pridáme po lyžiciach cukor, múku, žĺtky a tekuté maslo. Alobal potrieme tukom a posypeme hrubou múkou. Cesto hneď vlejeme na alobalom vyložený plech. Cesto vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 minút. Po vybratí necháme minútu chladnúť, potom prikryjeme utierkou a prasníc do rolády. Necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom a pridáme orechy. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme krémom a opäť zviniete. Povrch potrieme zvyškom krému a posypeme nastrúhaným orechy. Krém môžeme zľahčiť niekoľkými lyžicami kakaového pudingu alebo použiť krém v prášku, ktorý je bez tuku.