Orechová buchta s čokoládou z domácej pekárne
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 139532x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
60 g | strúhaná horká čokoláda |
250 ml | polohrubá múka |
250 ml | cukor krupica |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
125 ml | olej |
125 ml | strúhaný kokos |
250 ml | smotana na šľahanie |
125 ml | posekané vlašské orechy |
3 ks | vajcia |
250 ml | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Do pekárne nalejeme smotanu, rozšľahané vajcia s olejom, vanilkový cukor, cukor, pridáme múky, kokos a orechy. Zapneme program Tortu a necháme dobre premiešať. Asi po 10 minútach miešania pridáme prášok do pečiva a po ďalších 5 minútach vsypeme strúhanú čokoládu. Upečenú buchtu vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Môžeme posypať práškovým cukrom, alebo poliať polevou podľa chuti. Orechovú buchtu z čokolády krájame na plátky a servírujeme.