Orechová bábovka s rumom
- múčniky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25945x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
140 g | cukor múčka |
300 g | polohrubá múka |
125 g | maslo |
1 lyžička | kypriaci prášok |
200 ml | mlieko |
2 balíčky | vanilkový cukor |
3 ks | vajcia |
2 lyžice | kakao |
60 g | vlašské orechy |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne vmiešame žĺtky, nasekané vlašské orechy a trochu rumu. Potom pridáme vlažné mlieko a väčšia časť preosiatej múky s kypriacim práškom. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a striedavo sa zostávajúcu preosiatu múkou vmiešame do cesta. Cesto rozdelíme na dva diely a do jednej pridáme dve lyžice kakaa a premiešame. Kakaové a biele cesto striedavo kladieme do formy. Orechovú bábovku s rumom pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre. Upečenú orechovú bábovku s rumom necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a môžeme podávať. Bábovku zdobíme podľa fantázie