Opitý hemenex
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 26920x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
30 g | sadlo |
1 štipka | mletá sladká paprika |
50 g | šunka |
1 ks | červená cibuľa |
3 - 4 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Červenú cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Na tuku zľahka osmažíme červenú cibuľku. Potom ju odsunieme na kraj panvice a poukladáme šunku. Cibuľu premiestnime na šunku a voľné miesto po cibuľu tiež vyložíme šunkou. Všetko zalejeme 3 - 4 vajcami a na slabom ohni dovaríme opitý hemenex ešte asi 5 minút. Pred podávaním posypeme opitý hemenex červenou paprikou, zeleným korením a čerstvou pažítkou. Môžeme dozdobiť zeleninou. Opitý hemenex ihneď podávame. Vhodnou prílohou je čerstvé pečivo a čerstvá zelenina.