Opité tortičky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62256x
Myslite pri príprave cukroví aj na svojej drahej polovičky a upečte im tortičky s chuťou i vôňou rumu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | rum |
90 g | cukor múčka |
300 g | hladká múka |
1 - 2 lyžíc | vanilkový pudingový prášok |
1 ks | vajcia |
30 g | stužený tuk |
krém: | |
125 g | maslo |
1/2 balíčku | vanilkový pudingový prášok |
125 ml | mlieko |
1 balíček | vanilkový cukor |
na ozdobu: | |
rum | |
20 ks | jahoda |
1 hrsť | křížaly |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Cukor vyšľaháme sa zmäknutými tukom. Pridáme hladkú múku, vajcia, rum a vanilkový puding. Rukami vypracujeme na hladké nelepivé cesto. Väčšia formičky na košíčky vymažeme olejom a rozdelíme do nich cesto. Formičky naukladáme na plech av predhriatej rúre pečieme asi 10 minút na 190 ° C. Do kastrůlku nalejeme mlieko, prisypeme vanilkový cukor aj pudingový prášok. Dobre premiešame a uvedieme do varu. Varíme asi 2 minúty do zhustnutia. Nakoniec nalejeme rum podľa chuti. Viac rumu = menej mlieka. Za občasného miešania necháme krém vychladnúť. Do zchladlého pudingu zašľaháme zmäknuté maslo a vyšľaháme na hladký krém. Rum uvedieme do varu a zalejeme ním křížaly. Necháme vychladnúť a potom aj odkvapkať. Môžeme použiť aj iné druhy ovocia. Upečené košíčky naplníme pudingovým krémom, doprostred posadíme jahodu a dozdobíme rumovou křížalami.