Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Opité jahody

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62357x
Opité jahody

Tohtoročná úroda jahôd je tu. Niekto je rád samotné, niekto v šaláte. Čo tak k nim pridať trochu alkoholu?

vytlačiť recept Opité jahody
recept Opité jahody sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžíc trstinový cukor
1/2 ks citrón
100 - 150 g čerstvé jahody
2 - 3 lyžíc vodka

Postup prípravy receptu

Jahody umyjeme v studenej vode, zbavíme stopiek a nakrájame ich na štvrťky. Pár kúskov odložíme na ozdobu a zvyšok dáme do misky. Citrón rozkrojíme, narežeme 2 hrubšie plátky. Plátky okrájíme od šupky a oddelíme malé trojuholníčky. Jahody trochu promačkáme vidličkou, ale len mierne, aby nám kúsky zostali. Pridáme citrón, trstinový cukor a premiešame. Dolejeme vodkou a necháme chvíľu stáť. Opitý jahody servírujeme na dezertnými tanieriku a zdobíme kúsky jahôd alebo citrónom. Jahody však púšťou v kombinácii s vodkou veľa šťavy, preto je lepšie použiť na podávanie mištičku.

Komentáre k receptu Opité jahody (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty