Opitá pečeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 54255x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | vegeta |
2 misky | karí korenie |
2 lyžice | solamyl |
2 ks | veľké jablko |
100 ml | voda |
1 plechovka | zmes ovocia (ananás, hrušky, hroznové víno) |
200 ml | červené víno |
500 g | bravčová pečeň |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
drhnutie majorán | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Pečeň prepláchneme vodou, odblaníme a nakrájame na väčšie kúsky. Jablká olúpeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Ovocie scedíme a šťavu dáme bokom. Na oleji speníme cibuľu, pridáme pečeň a orestujeme je. Potom pridáme polovicu jabĺk, podlejeme vínom a šťavou z ovocia, dusíme asi pol hodiny. Potom pridáme zvyšné jablká, odkvapkané ovocie, vodu, prisypeme korenie a dusíme do úplného zmäknutia pečene. Nakoniec zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody a podľa chuti dosolíme. Opitá pečeň podávame s ryžou.