Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Opitá pečeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 53009x
Opitá pečeň

Pečeň dusená na víne so zmesou ovocia.

vytlačiť recept Opitá pečeň
recept Opitá pečeň sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 misky karí korenie
2 lyžice solamyl
2 ks veľké jablko
100 ml voda
1 plechovka zmes ovocia (ananás, hrušky, hroznové víno)
200 ml červené víno
500 g bravčová pečeň
1 ks cibula
2 lyžičky vegeta

podľa chuti:

soľ
drhnutie majorán

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Pečeň prepláchneme vodou, odblaníme a nakrájame na väčšie kúsky. Jablká olúpeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Ovocie scedíme a šťavu dáme bokom. Na oleji speníme cibuľu, pridáme pečeň a orestujeme je. Potom pridáme polovicu jabĺk, podlejeme vínom a šťavou z ovocia, dusíme asi pol hodiny. Potom pridáme zvyšné jablká, odkvapkané ovocie, vodu, prisypeme korenie a dusíme do úplného zmäknutia pečene. Nakoniec zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody a podľa chuti dosolíme. Opitá pečeň podávame s ryžou.

Komentáre k receptu Opitá pečeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty