Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Opitá čučoriedková roláda

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2587x
Opitá čučoriedková roláda

Recept na ovocný dezert s piškotovým základom a maslovými krémom.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Opitá čučoriedková roláda
recept Opitá čučoriedková roláda sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g cukrárske piškóty

krém:

2 ks žĺtok
80 g cukor múčka
180 g maslo
4 - 5 lyžíc Sunarka s príchuťou lesného ovocia
50 g mleté mandle
1 lyžica rum

na ozdobu:

kokos

podľa chuti:

zavárané čučoriedky

podľa potreby:

kompotová šťava
maslo na vymastenie
marmeláda

Postup prípravy receptu

Formu najskôr vymažeme maslom alebo iným tukom. Piškóty rozložíme potrebné na alobal a pokvapkáme šťavou z čučoriedkového kompótu. Krém vyšľaháme z povoleného masla, práškového cukru, mletých mandlí, žĺtkov, rumu a Sunarka s príchuťou lesného ovocia. Na dno a strany formy vyložíme cukrárske piškóty a nanesieme asi polovicu mandľového krému, zasypeme čučoriedkami. Dáme zvyšok krému a celý srnčí chrbát pokryjeme akoby do zaguľatené striešky piškóty. Horné piškóty pokvapkáme kompotovou šťava, na cik cak potrieme džemom a zasypeme kokosom. Čučoriedkovou piškótovú roládu s krémom necháme pred krájaním a podávaním niekoľko hodín v chladničke, aby dobre stuhnuté.

Komentáre k receptu Opitá čučoriedková roláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty