Opitá čučoriedková roláda
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 3564x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | cukrárske piškóty |
krém: | |
80 g | cukor múčka |
180 g | maslo |
4 - 5 lyžíc | Sunarka s príchuťou lesného ovocia |
50 g | mleté mandle |
1 lyžica | rum |
2 ks | žĺtok |
na ozdobu: | |
kokos | |
podľa chuti: | |
zavárané čučoriedky | |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie | |
marmeláda | |
kompotová šťava |
Postup prípravy receptu
Formu najskôr vymažeme maslom alebo iným tukom. Piškóty rozložíme potrebné na alobal a pokvapkáme šťavou z čučoriedkového kompótu. Krém vyšľaháme z povoleného masla, práškového cukru, mletých mandlí, žĺtkov, rumu a Sunarka s príchuťou lesného ovocia. Na dno a strany formy vyložíme cukrárske piškóty a nanesieme asi polovicu mandľového krému, zasypeme čučoriedkami. Dáme zvyšok krému a celý srnčí chrbát pokryjeme akoby do zaguľatené striešky piškóty. Horné piškóty pokvapkáme kompotovou šťava, na cik cak potrieme džemom a zasypeme kokosom. Čučoriedkovou piškótovú roládu s krémom necháme pred krájaním a podávaním niekoľko hodín v chladničke, aby dobre stuhnuté.