Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Opekané kapustové trhance

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11286x
Opekané kapustové trhance

Zostalo vám biele dusená kapusta? Využite ho pri príprave opekaných trhancov so šunkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Opekané kapustové trhance
recept Opekané kapustové trhance
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

700 g zemiaky
250 g hrubá múka
100 g šunka

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

sadlo
biele dusené kapusta

Postup prípravy receptu

Kapusta pripravíme podľa receptu Biele hlávková kapusta dusená. Použijeme jednu tretinu dávky, ktorú necháme vychladnúť a odkvapkať. Šunku nakrájame na jemné kratšie prúžky. Zemiaky olúpeme, nakrájame na rovnomerné kúsky, zalejeme vriacou vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Vodu z časti zlejeme tak, aby dosahovala približne do polovice výšky zemiakov. Obrátenou vareškou urobíme do zemiakov niekoľko dier, prisypeme múku, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni ešte asi 10 minút povaríme. Potom všetko roztlačíme v hladké cesto, osolíme, vmiešame odkvapkané kapustu a šunku. Z hmoty lyžicou tvoríme halušky, ktoré opekáme na masti dozlata. Opekané trhancov s kapustou a šunkou podávame ako samostatný pokrm so zeleninovými šalátmi. Môžu však byť aj vhodnou prílohou k pečenému bravčovému mäsu.

Komentáre k receptu Opekané kapustové trhance (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty