Opekané čínske ryžové rezance
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 41082x
Tohle jedlo som si obľúbil pri návštevách ázijských reštaurácií a bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | čili paprička |
100 g | bielej kapusty |
50 ml | olej |
300 g | ryžové rezance |
1 ks | Mrkva |
300 g | kuracie prsia |
3 lyžice | tmavá sójová omáčka |
1 ks | pór |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso nakrájame na kocky, osmažíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7 - 10 minút. Mrkva a kapustu nakrájame na tenké rezance a pór na pol mesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme, aby zelenina nebola príliš mäkká. Nakoniec pridáme sójovú omáčku. Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale. Tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3 - 4 minúty a potom zliate. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte krátko osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky. Opekané čínske ryžové rezance ihneď podávame.
Komentáre k receptu Opekané čínske ryžové rezance (3 komentáre)
-
Nukleon
01.September 2014 20:28
Len som ho doplnil jednym dvoma vajickami ako to robia krajania z wietnamu
-
Nukleon
01.September 2014 20:26
Rychly a dobry recept a hlavne chutny
-
Super
23.June 2013 13:02
Veľmi dobrý recept!!!