Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Opekané čínske ryžové rezance

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28335x
Opekané čínske ryžové rezance

Tohle jedlo som si obľúbil pri návštevách ázijských reštaurácií a bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Opekané čínske ryžové rezance
recept Opekané čínske ryžové rezance sa mi páči
(Recept sa páči celkom 15x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g bielej kapusty
50 ml olej
300 g ryžové rezance
1 ks Mrkva
300 g kuracie prsia
3 lyžice tmavá sójová omáčka
1 ks pór
1 ks čili paprička

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso nakrájame na kocky, osmažíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7 - 10 minút. Mrkva a kapustu nakrájame na tenké rezance a pór na pol mesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme, aby zelenina nebola príliš mäkká. Nakoniec pridáme sójovú omáčku. Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale. Tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3 - 4 minúty a potom zliate. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte krátko osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky. Opekané čínske ryžové rezance ihneď podávame.

Komentáre k receptu Opekané čínske ryžové rezance (3 komentáre)

  • Nukleon 01.September 2014 20:28

    Len som ho doplnil jednym dvoma vajickami ako to robia krajania z wietnamu

  • Nukleon 01.September 2014 20:26

    Rychly a dobry recept a hlavne chutny

  • Super 23.June 2013 13:02

    Veľmi dobrý recept!!!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt