Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Opekaná zelenina

  • šaláty
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 146302x
Opekaná zelenina

Jednoduchý a výdatný šalát.

vytlačiť recept Opekaná zelenina
recept Opekaná zelenina sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

lístkov čerstvá bazalka
olivový olej ochutený cesnakom
2 kg čerstvá zelenina (baklažán, cukety, papriky, cibuľky, čakanka, fenikel)
korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Zeleninu podľa potreby očistíme a okrájíme stopky. Baklažány zrežeme na oboch koncoch a nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm, čakanku pozdĺžne rozpolíme.

Cukety zrežeme na oboch koncoch a nakrájame na plátky hrubé 5mm. Z feniklu odstránime vejárovité listy a hľuzy nakrájame naprieč na silnejšie plátky.

Papriky nakrájame na štvrťky a odstránime z nich semená. Z jarných cibuliek odkrojíme hornú zelenej časti, zvyšok pozdĺžne rozpolíme alebo ponecháme v celku.

Pripravenú zeleninu dáme do misy a pokvapkáme olejom ochuteným cesnakom. Zeleninu potom rukami premiešame. Oleja nesmie byť príliš veľa.

Grilovacia panvica rozohrejeme na vysokú teplotu a mierne potrieme olejom. Rozložíme na ňu prvú dávku zeleniny tak, aby bola na panvici len v jednej vrstve. Zeleninu opekáme, kým nezačne mäknúť.

Napoly opečenú zeleninu potrieme olejom a obrátime. Opečieme ju domäkka z druhej strany a odložíme na misu. Presná doba opekania závisí od druhu a veku zeleniny aj na hrúbke plátkov. Postupne tak opečieme všetku pripravenú zeleninu.

Kým je zelenina ešte horúca, posypeme ju soľou a korením, ozdobíme lístkami bazalky a podávame.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Opekaná zelenina (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty