Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Opečený tuniak so sardelovým maslom

  • hlavné chody
  • recept zobrazen: 143744x
Opečený tuniak so sardelovým maslom

4 porcie zdravého rybieho mäsa, ktoré môžeme podávať s ryžou.

vytlačiť recept Opečený tuniak so sardelovým maslom
recept Opečený tuniak so sardelovým maslom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica nastrúhaná pomarančová kôra
- olivový olej
1/4 lyžičky citrónová šťava
4 ks steak tuniak
- korenie
4 ks jarná cibuľka
- soľ
- pomarančová kôra
- petržlen
8 ks sardely rezy v oleji
120 g maslo

Postup prípravy receptu

Najprv pripravíme sardelkové maslo. Rezy ančovičky (sardely) a jarné cibuľky nadrobno nakrájame, dáme do misky a dôkladne premiešame s pomarančovou kôrou a zmäknutými maslom. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a korenie.

Z ochuteného masla utvoríme pomocou papiera na pečenie valček. Papier uzavrieme na oboch koncoch a maslo uložíme zhruba na 15 minút do mrazničky. Ďalej si pripravíme grilovaciu panvicu, ktorú rozohrejeme na vysokú teplotu a mierne ju pokvapkáme olivovým olejom. Postupne na nej opekáme steaky z tuniaka po každej strane 2 minúty (stredne prepečené) až 4 minúty (dôkladne prepečené). Podľa chuti mäso osolíme a okoreníme.

Mäso prenesieme na nahriate taniere. Navrch položíme 2 plátky sardel masla, hoblinkami pomarančovej kôry a štipky petržlenu.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Opečený tuniak so sardelovým maslom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty