Opečená plnka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 128914x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
450 g | údené mäso |
2 lyžice | sekané žihľavy |
6 ks | žemľa |
6 ks | vajcia |
mäsový vývar | |
tuk na vymazanie | |
30 g | maslo |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Údené mäso nakrájame na menšie kúsky, žemle pokrájame na kocky, zvlhčíme je mäsovým vývarom, rozšľahanými žĺtky a necháme krátko presiaknuť. K namočenou houskám pridáme mäso, soľ, korenie, jemne usekané žihľavy a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Rúru predhrejeme na 170 ° C, formu dobre vymastíme. Hotovú plnku uhladíme do pripravenej formy a zvoľna pečieme asi 40 minút. Keď je plnka upečená, vyklopíme ju z formy, nakrájame na silnejšie plátky, ktoré na suchej teflónovej panvici asi 4 minúty z každej strany opekáme. opečenou plnku servírujeme so zeleninovou oblohou.