Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Opečená plnka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128914x
Opečená plnka

Nielen na Veľkú noc si môžete pripraviť plnku. Vyskúšajte napríklad túto opečenú.

vytlačiť recept Opečená plnka
recept Opečená plnka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

450 g údené mäso
2 lyžice sekané žihľavy
6 ks žemľa
6 ks vajcia
mäsový vývar
tuk na vymazanie
30 g maslo

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Údené mäso nakrájame na menšie kúsky, žemle pokrájame na kocky, zvlhčíme je mäsovým vývarom, rozšľahanými žĺtky a necháme krátko presiaknuť. K namočenou houskám pridáme mäso, soľ, korenie, jemne usekané žihľavy a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Rúru predhrejeme na 170 ° C, formu dobre vymastíme. Hotovú plnku uhladíme do pripravenej formy a zvoľna pečieme asi 40 minút. Keď je plnka upečená, vyklopíme ju z formy, nakrájame na silnejšie plátky, ktoré na suchej teflónovej panvici asi 4 minúty z každej strany opekáme. opečenou plnku servírujeme so zeleninovou oblohou.

Komentáre k receptu Opečená plnka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty