Omeleta so slaninou a bylinkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 88109x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 ks | vajcia |
2 lyžice | bazalka |
mleté čierne korenie | |
6 plátkov | slanina |
125 ml | mlieko |
2 lyžice | rastlinný olej |
2 lyžice | oregano |
4 plátky | celozrnný chlieb |
2 lyžice | petržlen |
60 g | Cheddar |
2 ks | pór |
Postup prípravy receptu
Vo wok panvici zohrejeme olej, pridáme pór a slaninu a za stáleho miešania opekáme 5 minút, až slanina zozlatne. Zmes vložíme do misky, pridáme petržlenovú vňať, bazalku a oregano, a dôkladne premiešame. V miske ušľaháme vajcia, mlieko a syr a podľa chuti okoreníme. Štvrtinu zmesi nalejeme do wok panvice a rýchlo s ňou zakrúžime, aby pokryla boky i dno panvy. Pridáme štvrtinu pórovej zmesi a pečieme 1 minútu, kým omeleta nestuhne. Vyberieme z panvice, zrolujeme a servírujeme na plátku chleba. Rovnako postupujeme sa zostávajúce zmesí, až vytvoríme štyri omelety. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov