Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Omáčka z morčacieho mäsa

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3692x
Omáčka z morčacieho mäsa

Jemne pikantná omáčka z mletého morčacieho mäsa. Naozaj jednoduchý recept.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Omáčka z morčacieho mäsa
recept Omáčka z morčacieho mäsa sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

vlažná voda
2 lyžice sadlo
500 g mleté morčacie mäso
1 lyžica hladká múka
1 - 2 lyžíc worchestrová omáčka
1 ks veľká cibuľa
2 lyžice plnotučná horčica

podľa chuti:

mletý korenie
soľ
chilli mlynček

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame, speníme na rozpustenom masti a orestujeme dozlata. Pridáme mäso, posypeme ho chilli korením (čerstvým z čili mlynčeku), premiešame, poprášime soľou i korením a za občasného miešania restujeme do zhnednutia. Potom pridáme horčicu, premiešame, zľahka orestujeme a pokvapkáme worchestrovou omáčkou (podľa chuti). Prilejeme asi 300 ml vody a uvedieme do varu. Múku rozmiešame vo vode na kašičku a prilejeme ju do omáčky. Množstvo múky aj vody si upravíme podľa seba - ako chceme mať omáčku hustú a koľko jej chceme. Omáčku z morčacieho mäsa ešte 10 minút prevaríme a podávame najlepšie s houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Omáčka z morčacieho mäsa (1 komentár)

  • mirka 08.June 2015 20:12

    to vyzerá ako červíky

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty