Omáčka z hlivy ustricovej
- omáčky
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 40201x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | hliva ustricová |
2 ks | kyslá smotana |
2 ks | Mrkva |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
soľ | |
drvená rasca | |
mleté čierne korenie | |
1 - 2 ks | bobkový list |
sójová omáčka |
Postup prípravy receptu
Veľkú cibuľu a hlivu očistíme a umyjeme. Cibuľu nakrájame, hlivu nakrájame na malé kúsky. Na oleji podusíme cibuľu. Pridáme hlivy, krátko orestujeme a podlejeme vodou taky, aby boli hlivy ponorené. Podľa chuti základ omáčky okoreníme a na miernom ohni varíme. Mrkvy očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme do omáčky. Keď hliva zmäkne, pridáme smotanu a omáčku povaríme ešte asi 5 minút. Omáčku z hlivy ustricovej podávame s cestovinami.