Omáčka trikolóra
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 8895x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
omáčka: | |
500 ml | voda |
200 - 250 ml | smotana (mlieko) |
60 g | maslo |
3 lyžice | hladká múka |
3 ks | farebná paprika |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme všetky tri papriky (červená, žltá, zelená a popr. Oranžová) nakrájané na drobné kostičky.Osmahneme asi 2 minúty, potom pridáme 3 lyžice hladkej múky. Miešame, kým sa múka nezačne prichytávať ku dnu, zalejeme vodou (0,5 l) a dobre rozmiešame. Omáčku povaríme asi 5 minút. K paprika pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Podľa potreby môžeme omáčku ešte zahustit trochou hladkej múky rozmiešanej v mlieku. Omáčku trikolóra môžeme podávať s vareným mäsom, opečeným párkom aj vajíčkom.