Omáčka na cestoviny s paradajkami a tuniakom
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 82345x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 strúčiky | cesnak |
1 konzerva | krajania paradajky |
1 konzerva | tuniak v livovém oleji |
1 ks | cibula |
100 g | čierne olivy |
podľa chuti: | |
čerstvé bylinky | |
soľ | |
sladká sójová omáčka | |
1 ks | kečup |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
1 - 2 lyžičiek | solamyl |
Postup prípravy receptu
Menšie cibuľu olúpeme a nasekáme najemno. Cesnak očistíme a prelisujeme. Tuniaka v oleji alebo vo vlastnej šťave scedíme. Paradajky z konzervy rozkrájame na menšie kúsky. Vykôstkované čierne olivy nakrájame na kolieska. Vo vyššej panvici rozpálime olej, vsypeme cibuľu a speníme ju. Pridáme paradajky a kečup alebo paradajkový pretlak a spoločne všetko restujeme. Potom do zmesi pridáme kúsky tuniaka, cesnak a kolieska olív. Omáčku osolíme, okoreníme, prípadne ochutíme sladkou sójovou omáčkou a nezabudneme na bylinky. Najlepšie sú čerstvé - bazalka alebo oregano, ale môžu byť aj sušené. Ak je omáčka moc riedka, zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody. Omáčku na cestoviny s paradajkami a tuniakom podávame teplú as obľúbenými cestovinami.
Komentáre k receptu Omáčka na cestoviny s paradajkami a tuniakom (1 komentár)
-
serena
19.November 2013 15:55
Skusala som a mozem len doporucit......lahka,zdrava a hlavne rychla....mnam,mnam.....