Omáčka na cestoviny s mletým mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 6452x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
omáčka: | |
1 štipka | mletý korenie |
2 strúčiky | cesnak |
2 dl | paradajkové pyré |
0,5 ks | červená paprika |
1 - 2 lyžíc | cukor krupica |
1 ks | cibula |
500 g | mleté mäso |
2 lyžice | olivový olej |
3 štipky | bazalka |
1 lyžica | mletá sladká paprika |
1 lyžička | hladká múka |
3 guličky | jalovec |
3 štipky | soľ |
1 gulička | celé nové korenie |
1 lyžička | chilli korenie |
2 štipky | oregano |
1 dl | voda |
1 plechovka | sterilizované šampiňóny |
príloha: | |
500 g | cestoviny |
Postup prípravy receptu
Cibuľu nakrájame na plátky, cesnak nasekáme a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso (bravčové), osolíme, okoreníme, zaprášime červenou mletou paprikou a mletým chilli. Mäso osmažíme, pridáme jalovec a nové korenie, podusíme asi 10 minút. Potom pridáme paradajkové pyré, prevarte pár minút. Asi 1dl teplej vody zmiešame s jednou lyžičkou hladkej múky, zamiešame, nech nie sú hrudky, a nalejeme k mäsu. Omáčku prevaríme 10 minút. Potom pridáme na kocky nakrájanú papriku (červenú), šampiňóny a krátko prevaríme. Prisypeme asi 1 - 2 lyžice cukru, podľa chuti prisolíme, a ešte chvíľku prevaríme. Nakoniec ochutíme bazalkou a oreganom. Hotovú omáčku s mletým mäsom servírujeme s cestovinami, posypeme obľúbeným syrom, môžeme ozdobiť sherry paradajkami. Podávame ihneď.