Olivový chlieb z domácej pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 67346x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 hrnek | voda |
3 hrnky | hladká múka |
1,5 lyžičky | droždie |
1/2 lyžičky | soľ |
2 lyžice | olivový olej |
náplň: | |
1 hrnek | vykôstkované olivy |
Postup prípravy receptu
Do nádoby na pečenie vložíme suroviny v nasledujúcom poradí: hrnček vlažnej vody, 2 lyžice olivového oleja, 1 / 2 lyžičky soli, 3 hrnčeky hladkej múky, 1,5 lyžičky droždie. Prístroj nastavíme na základný program. Akonáhle zaznie zvukové znamenie, pridáme olivy. Po ukončení programu bochník vyklopíme na drôtenú mriežku a necháme vychladnúť. V obchodoch nájdeme rôzne druhy olív, ktorými môžeme obmeniť chuť chleba. Napríklad vyskúšajte olivy s chilli, cesnakom. Sú rôzne druhy náplní. Chlieb je vhodný ako príloha k talianskemu jedlu alebo k rajčiakového šalátu.